Workshops voor Scholen

Van peuter tot puber

De workshops Afrikaanse percussie zijn geschikt voor alle leeftijden, al of niet in gescheiden groepen Bij de allerkleinsten wordt gewerkt aan het verklanken van een eenvoudig verhaal.

Luisteren en samenwerken

Ook voor kinderen is het spannend en leuk om op deze wijze te leren luisteren en samenwerken. Zij mogen op een gestructureerde manier lawaai maken met trommel en stem, maar leren ook dat stilte een belangrijk onderdeel is van muziek of een muzikaal verhaal.

Motorisch plezier

Trommelen is ook een lichamelijke bezigheid. Naast muzikale en ritmische ontwikkeling biedt het training van handcoordinatie. Slaan op een trommel is bovendien een basaal genot dat wij allemaal kennen...

Feestelijk optreden

Het is altijd een feest om na de oefensessies te komen tot een optreden. Dit kan met een enkele groep, maar ook met groepen die daarvoor apart hebben geoefend en tot slot voor een gezamenlijk swingend optreden bij elkaar komen.

C.K.V.- workshops

Tombouctou (Hein Oxenaar) geeft sinds jaren CKV ( Cultureel Kunstzinnige Vorming) workshops aan groepen leerlingen van middelbare scholen. Dit gebeurt in de vorm van kortlopende cursussen van bijvoorbeeld 5 lessen.